2014. január 4., szombat

Bornprettystore körömnyomda tapasztalaltok

Nagyon régóta próbálkozom körömnyomdázással, inkább kevesebb sikerrel, mivel egy, a korábbi posztjaimban is már említett ősrégi Konad mintalemezem és mini körömnyomdázó szettem volt. Egészen eddig.
A BPS bónuszpontjaimat az elmúlt két hónapban több alkalommal igyekeztem felhasználni, és rendeltem 3 mintalemezt, amik le voltak értékelve 0,99 dollárra. A hülyének és a bénának is megéri,nem igaz?
Aztán próbálkoztam a konad pecsételőjével, saját lakkjával, nulla sikerrel. Legutóbb viszont elegem lett az egészből, de főleg abból, hogy a Konad szettben a fém kaparó összekaristolta a mintalemezeket, ezért rendeltem egy kinézetre teljesen azonos mini pecsételőt, műanyag lehúzóval. Amikor megkérkezett a csomag, boldogan tapasztaltam,hogy a pecsételő gumi része puhább, a közepét be lehet nyomni, és dundibb is az agész. Így nem kell görgetnem a mintát a körmömön, ami általában a vékony már szinte teljesen megszárat körömlakkszálak elszakadásához vezetett, hanem egyből tudom a teljes körmömre nyomni a lemezről felszedett lakkot.A műanyag lehúzó elég puha anyagból van,ezért sérülékeny, nekem az egyik széle már el is hajlott,ezért nem húzza le a lakkot maradéktalanul, de ez a feladat elvégzésében nem akadályozza, ráadásul a youtube videók szerint lejárt bankkártyával is tökéletesen le lehet húzni a mintalemezeken lévő fölös lakkot :)
Kipróbáltam pár körömlakkot a készletemből,hogy melyik alkalmas nyomdázásra, és az Orly Foil FX szettből az arany (Luxe) tökéletes, míg az ezüsttel csúnyán kudarcot vallottam. Sima krém finishű lakkokból a szintén BPS-ról rendelt BK lakkok váltak be a legjobban, ezért tervezem,hogy rendelek még párat nyomdázás céllal. Próbálkoztam duokróm lakkokkal is, ezek csak fekete alaplakkon mutatnak jól, különben mind ezüstnek,vagy aranynak látszik.
A lemezek minősége meglepően jó, a barázdák kellően mélyek, bár nem sajtreszelő élességűek.
Még van mit tanulnom nyomdázás témában, sokat kell gyakorolnom,de az alábbi képek alapján el tudom mondani,hogy végre nem úgy néznek ki nyomdázás után a körmeim,mint amire odahánytak.
Az alábbi pecsételőket vettem meg, bátran ajánlom mindenkinek!
indás-rácsos
absztrakt mintás,egész körmös
virágos-masnis-pillangós











2 megjegyzés:

  1. ó ezekért nagyon odavagyok, nagyon jól néznek ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem minden minta elég mély, de azóta vettem szilikonos nyomdapárnát, azzal jobban fel lehet szedni őket, így egész jól használhatóak a bornprettys lemezek is.

      Törlés