2014. január 26., vasárnap

körömlakkozás step-by-step

Okoskodni nem fogok, nekem sem mindig megy, de itt van pár tipp,amivel megelőzhető,hogy fél nap után lepattogjon a körömlakk:

Buffer: ez a kifejezetten körömfelület reszelésére való reszelő azt a célt szolgálja,hogy a köröm felülete sima legyen, ne barázdás. Arra azonban vigyázni kell,hogy ne reszeljük túl a körmöket, mert azokat elvékonyítva sokkal sérülékenyebb a köröm. Én kb. másfél hetente szoktam óvatosan megreszelni, és inkább csak a frissen nőtt részt.
Ehhez két reszelőt használok, az egyiket az Opi márkaüzletben vettem, a másikat a perfect nailsnél

Lakkozás előtt MINDIG lehető legjobban vízteleníteni és zsírtalanítani kell a körmöket, különben nem tapad jól a lakk, és a köröm ledobja azt.
Én patikai alkohollal szoktam áttörölni, vagy acetonos körömlakk lemosóval, de vannak erre speciális termékek is:

Opi Chip Skip
Orly Primetime

Alaplakk: ez is mindig kell, nem jó simán közvetlenül a körömre kenni a lakkot, mert megfogják a pigmentek a köröm felületét

Felváltva használom a következő három terméket:

Orly Nail Defense
Opi Nail Envy
Opi Matte Nail Envy

legjobban a matt nail envy vált be,ehhez nagyon jól tapad minden lakk, és nem csak férfiaknak való

Lakkozás: általában két réteg kell a tökéletes fedéshez, nagyon kevés lakk az,amelyik egy réteggel is megfelelően fed. Inkább két vékony réteget vigyünk fel, mint egy vastag réteget, mert az nehezen fog száradni. Mire a tíz ujjunkkal végzünk, mehet a második réteg.
Így vigyük fel a lakkot:


Fedőlakk:
csillámos lakkoknál szinte kötelező, a színes lakkoknál a finishtől függ, hogy kell-e. Szatén, matt, homok finishű lakkoknál nem szabad, mert a finisht elrontja, de ha fényes finishre vágyunk, érdemes fedőlakkot használni, Az olcsóbb fedőlakkok hajlamosak a már megszárad tlakkot újra feloldani, és az ecset "felveszi" a színes lakkot, ráadásul buborékosra száradnak, ezért ezen nem érdemes spórolni. Én a Seche Vite-re ("szes vit") esküszöm, mert azon kívül,hogy üvegfényűre szárad, másfél perc alatt koppanósra szárítja az alatta lévő rétegeket, nem veszi fel az ecset a színt, csodásan terül egyenletesre a köröm felületén, és tartósabbá teszi a lakkot.
Két hátránya van, amivel számolni kell (ugyebár semmi sincs ingyen): a gyorsszárítás folymata abból áll,hogy a körömlakk rétegeket egy réteggé "olvasztja össze", és ezzel együtt sajnos zsugorítja is azokat, így a körömvégekről pár órán belül hajszálnyit visszahúzza a lakkot. Ezt úgy lehet kivédeni, hogy a köröm szélét is lekenjük a színes lakkal.
A másik hátránya is a gyorsszárító tulajdonságból adódik: az üveg felénél már nyúlósra szárad be, és csak a gyársi "http://nailland.hu/kiegeszitok/seche/sv-seche-intl-restore-higito-14-ml" higítóval orvosolható a probléma. Így viszont tartós lesz, mert a mennyisége folyton részben visszapótlásra kerül.

Azt nem árt még tudni,hogy a seche vite sajnos nem "big3 free" lakk, tehát a 3 károsnak tartott körömlakk alkotórészből toluolt tartalmaz (angolul toulene).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése