2015. augusztus 21., péntek

Pet'la Plate Golden Russian vs. BCN-006 (fake Pet'la)

A Pet'la márka indulásakor volt szerencsém a világon talán legelső bloggerként beszámolni ezekről a lemezekről, az új márkáról, és a poszt akkori megírásakor nem számítottam arra, hogy a márka sikere annyira nagy lesz, hogy a mai bejegyzésre is okot ad. De sajnos így lett, ezeket a lemezeket is utolérte a kínai hamisítás jelensége, így most arról szeretnék írni, hogy hétköznapi (tehát nem különösebben gyakorlott) nyomdázóként mik a benyomásaim az eredeti és a hamisítvány használatáról.

A bejegyzéshez MDU nyomdalakkokat használtam, minden mintára 3 kenés került, egyszeri lehúzással.

Lássuk a lemezeket, és a képeket (a megkülönböztetés egyszerű lesz, hiszen a Pet'la lemezek sárgarézből vannak, a kínai valamilyen ezüst színű fémből)

FIGYELEM! A bejegyzés Nagyon sok képet tartalmaz!

When I first wrote about the nail stamping plate brand Pet'la (probably was the first blogger in the whole world to write about them) I didn't imagine their success being so big to give reason for today's post. But the brand became so popular that the Chinese stamping plate industry has produced it's cheap knock-off of this brand as well, so I decided to compare the real one to the fake version.

For this entry, I used MDU stamping plates, three stripes of polish on each pattern, one swipe with a bank card and used different stamping heads, just to see how the plates perform under different circumstances.

So, let's see the plates. The silver ones are the Chinese ones (BCN 006) and the golden colored brass ones are the original Pet'la images.

A benyomásaim röviden:

A minták másolatához használt technológiával a részletgazdagságnak annyi, a kínai minták hiányosak. A maratás/gravírozás nem volt valami alapos, a lemezek sekélyek, a lakk alig tapad meg bennük, és a nyomdázófejnek nehezen sikerül felvennie a lakkot. Még ha fel is veszi, annak pedig csak a töredéke kerül át a körmökre. Magyarul tényleg használhatatlanok a lemezek. Még decalsra sem nagyon.

My quick impresisons:

The technology used for copying the images resulted detail loss, therefore there are parts from each original image missing. The etchings are not deep enough, so the stamping polish cannot fill the grooves and the stamper heads have a hard time picking up any image. Even if they do, the images are hardly transferable to the nails, so the whole plate is useless, even for making stamping decals.

Cheap plate or not, I recommend using the original one.

BEWARE! This post is image heavy.

SPOILER: az eredetiek a jók. a hamisítvány használhatatlan. / the real ones are excellent, the knockoffs are useless













Felhasznált nyomdafejek/ stamper heads used























Balra a Pet'la, jobbra a BCN /Pet'la on the left, BCN on the right







13 megjegyzés:

  1. Hát ez szörnyű :D Ez a fake Pet'la egy pénzkidobás,még lábtörlőnek is rossz... Nagyon jó poszt lett,érdekes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban pénzkidobás egy ilyet megvenni, ennek is csak azért volt értelme, hogy be tudjam mutatni Nektek, hogy nem éri meg sz*rozni a másolat Kínából rendelgetésével.

      Törlés
  2. Nekem tetszett a poszt!
    Nagyon hasznos volt. Ebből is látszik, hogy a hamis, a fake dolgok nem érik meg a pénzüket, még csak ha filléres összegről beszélünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem sem éri meg hamisított lemezt venni, már csak szolidaritásból sem, támogassuk Petrát.

      Törlés
  3. Láthatóan pocsék hasonmásokat sikerült létrehozniuk. De azért megemlíteném hogy hasonmás és hasonmás között is hatalas különbségek mutatkoznak. Én nekem is van hamis lemezem több is, de 1 darab olyan hogy azt a 300 forintott is rendesen megbántam hogy kidobtam érte. Érezhetően semmi barázdáltsága nincs, nagy nehezen tudok csak kicsalni belöle 1-2 használható mintát. Viszont a másik szintén kopi lemezem gyönyörűen muzsikál. Ha nem tudnám hogy hamis rámondanám hogy eredeti. :) Szóval aki nem engedheti meg magának, az megpróbálkozhat a hamisokkal, de pl ha ebay-en rendel ilyeneket akkor ha talál egy jó lemezt akkor attól az eladótol próbáljon meg rendelgetni, tapasztaltam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt egy nemzetközi nyomdázós csoportban olyan is, aki megvette a másolat lemezt, és gyorsan kipróbálta a mintáit, és lefotózta, hogy papírra nyomdázva milyenek, az övé egész jól szerepelt, DE akkor is a másolat készítésekor elvesztek részletek az eredeti grafikához képest, és olyat még továbbra sem láttam, aki hibátlanul a körmére is át tudta volna vinni a mintát.

      Törlés
  4. Nem éri meg koppintást venni, csak bosszúság van vele, én amúgy is szeretem a minőségibb darabokat, ha drágább is, inkább legyen kevesebb eredeti. Itt is látszik a különbség, nagyon látványosan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és amúgyis van olyan sok jó, lemez az itthoni kínálatban, nem éri meg egyszerűen látatlanba venni ilyet gagyit.

      Törlés
  5. There is no comparison at all - original plate is better!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. When I posted my comparison in the AIS FB group (adventures in stamping) someone quickly swatched her BCN-006 plate, and her swatches seemed to work better than this plate, but the image detail loss was unavoidable. I think the original plate is much better in many ways: not just the quality, but the details, the graphics, and the edges are not so sharp, so I won't cut my fingers when using it.

      Törlés
  6. BCN series also contains a lot of Brazilian indie plate BBF's pictures :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I think there were also some Messy Mansion plate images copied :(

      Törlés
  7. Horror. A horror maga... köszi az összehasonlítást!

    VálaszTörlés