2015. augusztus 1., szombat

Koreai kozmetikumok a bőrápolási rutinomban: a fényvédő : Holika Holika Dazzling Sunshine Perfection Sunblock

Ugyan nem sokat szoktam írni a blogon a bőrápolási szokásaimról, de valójában sokkal több időt és pénzt fordítok rá, mint a körmeimre. Vallom, hogy a bőrünk a legnagyobb szervünk, ezért ha az nem egészséges, sokkal komolyabb gondjaink is lehetnek az egészségünkkel.
Tisztálkodásra általában rendes, tömb szappant használok (és Kitti is), de néha azért vannak „bűnös kilengéseim” amikor pusztán az illata miatt veszek meg egy-egy lush szappant, vagy TBS tusfürdőt, de aztán visszatérek a jó öreg illatmentes kecsketejes szappanhoz, mert rájövök, hogy szárítanak 

Most viszont essen szó a fényvédőről, ami nélkül egyszerűen nem megyek utcára. 100 feletti az anyajegyeim száma, és a bőrgyógyász a lelkemre kötötte, hogy nagyon vigyázzak rájuk, ezért a fényvédelem tényleg annyira a napi rutinom része, hogy mindig ott van velem, a legkisebb táskában is.

Hosszas guglizás után akadtam a Holika Holika márka fényvédőire, és végül a Dazzling Sunshine Perfection Sun Block nevű terméküket rendeltem meg.

Nem volt egyszerű az összetevők megtalálása, lefordítása és kikeresése, de bő másfél nap a google translatorral, krémmániával és egyéb kozmetikai oldalakkal, meggyőzött arról, hogy nem valami gagyi szart fogok a bőrömre kenni.

A tubus lapos, csőrös, és 50 ml-t tartalmaz, nagyon jól elfér a táskában. Az állaga közepesen híg, és nagyon vékonyan el lehet kenni, nem ragad, könnyen beszívódik, mint egy hidratáló emulzió. Én arcra, és testre is használom, sminkeltem is már rá, és nem folyt le rólam a BB krém, nem fénylett ki hamarabb a bőröm, mint nélküle.

Az illata enyhén grapefruitra emlékeztet, egyáltalán nem zavaró, és emiatt a semleges illat miatt férfiak is tudják használni (magyarul nem kell könyörögnöm a férjemnek a kocsiban, hogy kenje már be a kezét, hogy ne legyen „teherautósofőr tan-je”.

A fényvédő maga SPF 50 és PA +++ tulajdonságokkal rendelkezik (és fizikai fényvédőkkel), és amikor nem volt nálam Kitti bioderma fényvédője, rá is ezt kentem, és a kis érzékeny bőre nagyon jól bírta, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek.

Az összetevőket itt találjátok (az érthehetlen szavakért a google fordító felelős): Water, Cyclopentasiloxane, the chilhek silme ethoxy cinnamate, Butylene Glycol, Glycerin, zinc oxide (CI 77947), the chilhek silsal florisil rate, cyclohexadiene siloxane, titanium dioxide (CI 77891), niacinamide, caprylic rilme chikon, not avoiding -10 Dimethicone, Chamomile kkotsu, true Rose of Jericho extract, cornflower kkotsu, lily flower extract, Lactobacillus fermentation, cell culture Alpen Rose leaf extract, band Arenas flower extract, dimethicone / vinyl dimethicone cross Polymer, three tilpi not / blood Fiji -10/1 Dimethicone, Magnesium sulfate, distearyl dimonium hectorite, sorbitan Te rate this source, aluminum hydroxide, stearic acid, glyceryl rilka frill rate, caprylic rilgeul Rai Cole, dimethicone, adenosine, isopropyl malteu, propylene glycol, sodium palmitoyl proline, lecithin, lactic acid, citric acid, phenoxyethanol, sodium benzoate, potassium sorbate, flavors

Fotót persze nem sikerült készítenem magáról a cuccról, de majd később pótolom. A tubusról is csak ez a kis kép van.

Én ebayen vettem, ettől az eladótól.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése