A lakkozáson kívül másik nagy hobbim a sütés és főzés, és mivel ma a kedvenc csokidarabos sütimet készítettem, gondoltam, hogy megosztom Veletek. A receptet. :)
Hozzávalók:
egy csomag, 125 grammos teavaj
1 nagy tojás
80gr barnacukor
195 gramm finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 nagy csipet só
1 vaníliarúd kikapart belseje
4 marék süthető csokicsepp
A finom, kívül ropogós, belül omlós süti titka a hozzávalók hőmérsékletén múlik: a vaj és a tojás szobahőmérsékletű kell legyen, hiszen a hideg vaj nem fog elkeveredni egyenletesen a tojással, és nem lehet belőlük homogén krémet keverni, amihez a száraz hozzávalókat hozzá lehet adni.
Tehát ha a vaj és a tojás kellően össze lett keverve (ezt ne habverővel, hanem robotgép tésztakeverő lapátjával/karjával csináljátok), mehet bele a cukor, amit addig kell keverni, amíg a cukor fel nem oldódik, és már nem találtok cukorszemcséket a vajas keverékben.
Ekkora mehet bele minden száraz hozzávaló, és további keveréssel egy kellemes, kanállal formázható tészta lesz belőle.
Ekkor szoktam belekeverni a csokidarabokat, majd a 175 fokra előmelegített sütőbe úgy tolom be, hogy fagylaltkiszedő kanállal teljesen egyenlő nagyságú félgömböket helyezek el a papírra.
Ez a recept nem olyan tésztát eredményez, ami teljesen laposra szétfolyik, ezért érdemes egy picit lelapítani a sütiket.
10 perc alatt sül készre, és kiszedéskor belül teljesen puhának tűnik, ám kihűlést követően megkeményedik a belseje, annyira, hogy nedves legyen, de ne nyers.
Ide a légkeveréses fokozat nem jó, mert túlságosan kiszráítja a tésztát.
Kb 12 darab süti lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése