2013. augusztus 24., szombat

Körömlakk lemosás

Erről az utálatos tevékenységről is kell pár szót ejtenem, mert ez is a lakkozós móka része. A sima lakkoknál, világos színűeknél minden úgy megy, ahogy az ember józan paraszti ésszel gondolja: vattakorong+lemosó, és csak le kell törölni.

De vannak a makacsabb, glitteres lakkok, na ezeknél más a technika.

Kellékek: acetonos lemosó, vattakorong körömnyi darabokra vágva, alufólia

Eljárás: a kis vattadarabokat átitatom a körömlakklemosóval, ráteszem a körmömre, és alufóliába tekerem az ujjpercet, úgy,hogy a lemosos rész a körmömön dunsztban legyen. Hagyom így kb 3-4 percig, ezalatt az aceton a glitter alatti lakkot is feloldja, majd egy egyszerű mozdulattal, jól rászorítva a vattát, letörlöm az egészet. Ha marad is pár glitter, az már egy újabb vattával való áttörléssel simán lejön.
Előfordulnak azonban olyan lakkok, amik alaplakkal használva ugyan nem fogják meg a körmöt, de a dunsztolós lemosásnál meg elég rondán elszínezik a körmöt és a bőrt is (pl. a nail selection-ből a piros lakkok, vagy a korábban már egy posztban említett zöldes színű miss sporty lakk). Ez sajnos csak tapasztalat útján derül ki, és ha ilyen lakkra kerül glitteres fedőlakk, érdemesebb inkább több koronggal nekimenni és csiszatolni, mert a besárgult/bepirosodott körmöt nem lehet újra szép színtelenné tenni, még szódabikarbónás/mosószódás sikálással sem (próbáltam, nem jött be).



Lemosó fajtája: kb. bármi jó, én az acetonmenteset utálom. Most épp a Müllerben vásárolt Aveo márkájút használom, főleg a glitteresekhez, mert elég erős, de a sima lakkokhoz vagy a Caola, vagy a Balea (DM) lemosót használom, de akadt a kezembe már Isana (Rossmann) is. Körmös boltokban lehet kb egy ezresért venni 1 literes lemosót is, de egyrészt nem jutok el ilyen helyekre, másrészt nem tudnám hova tenni, és félek, hogy magamra önteném :)

2 megjegyzés:

  1. Hát igen, ezért rettegek én a glitteres lakkoktól :) de ez barátságos és idegrendszerkímélő megoldásnak tűnik. Ilyesmi módszerrel szedik le az UV lakkokat is. (Bár olyat nem használok) Az elszíneződés elkerülésére végett érdemes lehet mondjuk a kisujjon letesztelni adott lakknál, és ha ott nem hagy nyomot akkor mehet a többi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én már többször mentem a Naillandbe is direkt pucér körmökkel, hogy kipróbáljam a lakkokat, hogy mennyire fognak be egy körmöt, és volt is olyan piros, amit azért nem vittem el :(

      Törlés