2015. február 17., kedd

Yankee Candle tartok - az eddigi benyomásaim

Hosszú ideig próbáltam ellenállni a mindent elözönlő yankee candle mániának, mert volt egy sok évvel ezelőtti rossz élményem egy tarttal kapcsolatban, ráadásul irreálisan drágának, és divathóbortnak tartottam az egészet.
A rossz élmény annyi, hogy anyósomnak vettünk két tartot évekkel ezelőtt, egy nagyon szép üveg tálkájú, fémből öntött rózsákat formázó talpú "aromalámpával" együtt, és az elsőként kibontott tart egy nagyon műanyag szagű nrancsos fahéjas valami volt,ami ráadásul új belekötött az üvegbe, hogy ki sem lehetett belőle vakarni. Szerintem a viassza legyütt még mindig ott porosodik valami pincepolcon a szülői házban...

Az árazás: igen, még mindig túl drágának tartom őket, pláne akkor, ha nem az illatgyertya.hu-ról, vagy a márkaboltból veszi az ember.
Divathóbort? Igen, az. Az ember mindig szeretne illatos, tiszta otthonba hazamenni, de mindig vannak különböző illatosító megoldások, amik épp divatban vannak. Pár éve a diffúzorok voltak, most a gyertyák és tartok.

Az előítéletek ellenére viszont én is eléggé rákaptam ezekre az illatokra, és egy kisebb vagyont (mennyi picture polish lakk kijött volna ezekből!) elköltve beszeretztem egy rahedli tartot.

És akkor következzen pár eléggé szubjektív a vélemény az eddig kipróbált illatokról (fotók az illatgyertya.hu oldalról):

Salted Caramel:


Ez az egyik legerősebb illatú tart, amit eddig valaha is szagoltam, és persze ez volt a legelső, amit itthon kipróbáltam. Két napal később is érezni lehetett a lakásban, holott csak egy negyed tartot olvasztottam fel. Sajnos a harmadig újraolvasztásra az illat "sós" része eltűnik, és a helyét egy émelyítő, édes szag veszi át, így hiába ez egy nagyon finom illat elsőre, a tolakodó illata, és a "finom" rész könnyű elillanása miat tnem venném újra.

Mandarin Cranberry:

Ez egy kellemes, friss, de szerintem nem teljesen karácsonyi illat. A vörösáfonyát érezni lehetett rendesen, de nem is igazán mandarinos jellegű volt, amit a lakásban tapasztaltam. Ez sokkal gyengébb illatú gyertya, fél tart is csak a hálószobára volt elég, ráadásul második olvasztásra már még fakóbb illata volt. Ezt sem venném újra.

Wild Fig:

Igazi télies, meleg, családias illat, nem a friss, nyári fügére, hanem inkább egy asztalt fügés fekete teára emlékeztetett az illata, amely nagyon erős. Karácsonykor, anyósoméknál olvasztottunk egy negyed tartot, a 200 négyzetméteres házra elég volt. Újravenném.

Pink Dragonfruit:

Furán málnás, fris sillatú tart, a férjemnek jobban tetszett, mint nekem, szerintem egy kicsit műanyag illata volt, de nem tolakodó, és friss, gyümölcsös. Nem fogom újravenni.

Black Cherry:

Nekem az egyik kedvencem lenne, hiszen finom, meggy illata van, de annyira erős, hogy a férjem feje kezdett fájni tőle, így egészen pontosan ki van tiltva a lakásból. Kár érte, pedig igazán finom ilalta van. Arra viszont tökéletes, hogy a kifáradóban lévő piros gyömölcsös tartokat felfrissítsük egy pár morzsányival ebből a tartból.

Pineapple Cilantro:

Na ő, és az utána következő tart a két abszolút kedvenc. Friss, egzotikus, vidám, és nem változik az illata, nem lesz harmadik olvasztásra sem émelyítő. Sajnos fokozatosan fakuló illata miatt gyorsan fogy, de belőle, és a lenti mangós viaszból biztosan fogok gyertyát is venni.

Mango Peach Salsa:

Nem tudom mennyire kéne éreznem a barack illatát, de ez a tart maga az illatos mango mennyország. Egyszerűen imádom, nem tudom megunni.

Season Of Peace:

Az év illat csalódása. Brozalmas 80-as évek szappanillat, amelytől az első 5 perc után olyan rossz gondolataim támadtak, hogy a kukába vágtam volna ki az egészet. Ne vegyetek ilyet!

Snowflake Cookie:

Na, ő is olyan, mint a salted caramel: elsőre finom, fűszeres, vaníliás, de a fűszeres illatok elpárolgása után másodikra csak az émelyítő, mindent elöntő cukorillat marad meg, negyed tartból is napokon át az egész lakásban. Szellőztetni kell utána :( Ha egyszer gyújtjuk meg, és kevés időre, ez lehet az igazi "lányszoba" illat, viszont amiatt, hogy ennyire változik az illata, pazalásnak érzem a használatát.

Pink Sands:

Ez a férjem nagy kedvence, a színe és neve ellenére kellően uniszex, visszafogottan parfümös illat, nem válik unalmassá, vagy "fejfájóssá" sokadik olvasztásra sem, így már újra is vettem.


26 megjegyzés:

  1. Jó sokat kipróbáltál :) Engem még nem ért el ez a mánia, az erős illatokat nem szeretem, de úgy látom, van mindenféléből választék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg vannak jók, de a legtöbb sajnos változik a második-harmadik olvadásra :(

      Törlés
  2. Még nem szagoltam YC illatot semmilyen formában (nem vitatom, biztos vagyok benne, hogy némelyik isteni illatú), de nincs az az isten, hogy pénzt adjak ilyenekért. Egyetértek azzal, hogy drága és múló divathóbort. Pár éven belül lecseng és senkit nem fog érdekelni. Azon mindig csodálkozom, hogy valaki egyszerre több nagy méretű gyertyát is képes megvenni. Oké, nyilván nem havi 80 ezerből, szóval ha jól esik, akkor tegye...szerintem lehet élni nélküle. Én ha nagyritkán tehetem, akkor inkább a PP-t valasztom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nagy méretű gyertyát én sem értem, nekem túl sok lenne ugyanabból az illatból, de ne mvagyunk egyformák, és az otthonaink is mások. Nálunk jól zárnak az ablakok, ezért megreked minden illat, de egy huzatos, nagyobb házban simán lehet,hogy szükség van a nagy gyertyára.
      Az meg tény,hogy nem a magyar pénztárcára és ÁFÁra van az ár szabva...

      Törlés
  3. Régen is imádtam a gyertyákat, de tarton kívül nem adnék érte ki pénzt. Én sokallom, ezert Brise gyertyát sem vettem soha. A tartok megérik szerintem. Nekem az egyik nyári illattól bedagadt a torkom. Fuck yeah allergia. Nagyon sokáig nem is égettem emiatt semmit. Szerintem ez a gyertya vásárlás olyan mint a dohányzás. Csak ez legalább nem káros az egészségre viszont csak az üres használhatatlan doboz (vagy meg az sem) marad utánuk. Szóval igen. Sok sok PP :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A két gyümölcsösből lehet, hogy vennék kis gyertyát, de valahogy az a fixa ideám, hogy égetve az illóolajnak is más lesz az illata. A tartok tök jók, és tényleg gazdaságos, mert morzsolható a viasz, és így könyen adagolható.

      Törlés
  4. Eleinte én sem értetem mi ez a nagy YC mánia, de én is rákaptam és rájöttem. A tarts-ok érik meg a legjobban, sőt arra is rájöttem, hogy ha kis befogadóképességű párologtatója van az embernek elég sok kis darabra kell vagdosni a tarts-okat. Tehát azt a 450 Ft nem fog egy pár óra alatt elolvadni és a kukában landolni. Nekem tökéletesen betelíti a szobát az a kis mennyiség is. Azt meg hogy sokan drágálják azt nem értem. Persze ha rendel az ember, számolnia kell a szállítási költségekkel azt aláírom. És igen az az 990 Ft az sok tud lenni és eléggé megnyomja a vásárlás árát. Viszont van pár lehetőség, amivel vagy minimalizálni lehet vagy teljesen eltüntetni lehet a szállítás árát. Az Extrem Digitálnál is lehet rendelni, és ha az üzletben vesszük át, akkor nincs plusz költség, bár lényegesen kevesebb a választék. Vagy esetlegesen ha van ismerős, aki ugyan úgy szereti és szeretne vásárolni az illatgyertyától, akkor le lehet adni egy rendelést együtt és máris feleződik a sz. költség. (Vagy pesti ismerős, aki feljön... vagy rokon... aki ha megveszi neked nem kell számolni a plusz pénzzel)
    Alapjáraton egy gyertya buzi vagyok, de sohasem találtam olyan gyertyát ami visszaadta volna égetésnél az illatát. Csak egy egyszerű gyertya volt. Ezért döntöttem az illóolajos dolognál. Eleinte jobb volt mint a gyertya, tényleg éreztem valamennyire az illatát az adott olajnak, de sokszor műnek tűnt és hagytam inkább. De a tarts-oknál ez teljesen más! Érzem gyújtatlanul, érzem megnyújtva és érzem a mécses elfújása után is az illatokat. Szóval nekem ez pl. jobban megéri mint azok a picture polish lakkok, ami szerintem drága. Persze aki meg körömbuzi és nem gyertya vagy más buzi (értitek), azoknak az éri meg jobban, annak ellenére hogy annyiba kerül amennyi. Szóval megértem, hogy kinek mi a fontos és mi éri meg de 3500ért inkább körömlakkor, mint esetleg 3-4 tarts-ot 2000-ből... hát dögöljek meg de nem értem. :D Jó egy spóroló mániás hülye vagyok, és valamiért nem érzek késztetést a drága lakkokért, mert találok szép és tartós lakklat 300-400 Ft-ért... De nem értem, hogy tudjátok azt mondani, hogy drágák, ha drága lakkokat meg megvesztek. :D Dögöljek meg. :D Bocsánat a regényért, de... de na kikívánkozott és lehet hogy összecsapott komment lett, viszont ezt érzem.. :D

    Vivianna K. ( www.thestoriesofthegirlwithglasses.blogspot.hu/ ) íróa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért amikor otthagytam a múltkor csak tartokért tartért több, mint tízezer forintot, akkor egy kicsit soknak tartottam. De a tartok tényleg jók, mert még vagdosni sem kell, a morzsás összetétele tökéletes az adagoláshoz. Azzal egyet tudok veled érteni, hogy a gyertya égetéskor nem ugyanolyan illatú, mint "simán".
      A lakkokról nem biztos, hogy vitát nyitnék, és nagyon nem szeretnék kioktató lenni, de amiből 12-15 milit boltban 300-400 forintért megkapsz, az egészen biztosan nem lesz se szép, se tartós egy egyszerű prózai okból: az alapanyagok, szállítés, és az adótehek többe kerülnek, ezért borítékolható, hogy mérgező, rossz minőségű "szemetet" kensz a körmeidre.
      Hogy mitől kerül a picture polish annyiba?
      Egyrészt Magyaroszágon a legmagasabb a világon az általános forgalmi adó. Ez már eleve egy magas árat fog eredményezni. Aztán azt se felejtsük el, hogy Ausztráliában készülnek, ahonnan ide kell szállítani, ráadásul a körömlakkok a veszélyes áru besorolást kapják, ezért csak igen kevés fuvarozó cég szállíthatja, ezt a monopol helyzetet eléggé kihasználva, jó sok pénzért.
      És akkor nézzük magát a terméket: egy-két árnyalattól eltekintve egyik sem tartalmaz olyan pigmentet, ami megfogná a körmünket, bőrünket, mégis hihetetlenül jól pigmentáltak a lakkok, és nagyon egyediek a színek. És amit megfizetsz ezen a magas áron, az a finish és a minőség, ami egy olcsóbb márka pont az olcsóság miatt nem fog tudni megengedni magának (pl. a pelyhek, amik nem állnak ki a lakkból úgy, mint pl a She esetében, és könnyen le is moshatóak; a glitterek, amik nem színezik el a lakkot; a holo hatásért felelős alapanyag, ami alumínium, és mint ilyen, drága; a holografikus pelyhek; a multikróm hatásért felelős pigmentek; és pl az olyan egyszerűnek tűnő dolgok, mint gumírozott kupak; a rugalmas, nem túl széles, és nem is túl keskeny ecset; jó önterülő képességekkel rendelkező alaplakk; méreganyag mentesség, és még sorolhatnám). És mivel nem tízezres tömeggyártásban készülnek, sajnos az is igaz, hogy a kisebb tételben beszerzett alapanyagok fajlagosan drágábbak is.
      És ez igaz az ILNP-re, és bármelyik egyéb, nívós indie márkára (persze van,amelyik az USA-ban készül).
      Remélem így sikerül megérteni megdöglés nélkül is :-)
      A regényért meg ne kérj bocsánatot, szeretem az ilyen őszinte, igazi mondanivalóval rendelkező kommenteket.

      Törlés
    2. Okés értem én hogy minőség, ezzel nincs is bajom, de azért van pár megfigyelésem. :D Nem szoktam 1000 Ft fölé menni a körömlakokkal, és igen van hogy befürdöm azzal, hogy nem elég tartós vagy nem fed olyan jól. De igen is vannak olyan darabok, amik tényleg kibírnak nálam egy hetet, úgy hogy napi szinten mosogatok, teszek veszek stb. És valahogy úgy vagyok vele, hogy egy megfelelő (talán kicsit drágább) alaplakkal sokkal tartósabb az eredmény, illetve kevésbé érintkezik a "gagyi " festék a körmeimmel, ezáltal nem is fogják be azokat. Illetve a fedőlakkal a tartóssága pluszba javítható. Ráadásul sokaknál nem is értem, mi értelme van a tartósságot felhozni mint indok, mert sokan naponta festik újra a körmüket. Ezzel persze semmi gond nem azt mondom, ha lenne időm és türelmem minden nap megvárni azt hogy megszáradjon a körmöm, lehet én is váltogatnám a körmeim "öltözékét". Csak érted olyan ellenmondásos az egész valahol. :) Illetve a lemosás. Van 3 olyan lakkom, ami lerobbanthatatlan, amikor viselem... de tényleg... szerintem ha nem mosnám le csak a lenövesztés módszerrel tudnom leszedni. :D De lemosásnál sincs baj velük, szépen lejönnek nem kell szenvedni és nem is színezi be az erős piros sem a körmömet vagy a körömágyamat.
      Abból a szempontból megértem, hogy ha valakinek ez hobby, vagy valami, hogy okés ez teszi mert élvezi. Én is áldoztam már a hobbyjaimra, bár igaz hogy spórolva, mert hát ez már nálam szerintem a védjegyem :D És azt is értem, hogy minőségibb, de ezt nem mondanám feltétlenül bármelyik nagyobb márkára. Mert (nem csak körömlakkos viszonylatban) sokszor tényleg csak a márkát teszik rá, és azért kell fizetni és nem feltétlen azért a minőségért amit annyira reklámoznak. Például... 10 évvel ezelőtt vettünk egy sportcipőt, amibe én suliba jártam egy párszor, de jobbnak láttam tornacipőnek befogni, mert kényelmes volt a futáshoz és a gyakorlatokhoz. Elkísért az érettségiig, hogy hogy torna órákon és otthon is használtam, elég rendesen. És még mai napig is megvan, annak ellenére hogy 10 éves és agyon van használva. Csak mostanság kezdte a varrás feladni. És mindössze 1000 Ft-ért vettük. Nem akciósan, meg semmi ennyi volt az ára. Barátnőm (olyan 5 éve) vett egy Nike cipőt, hogy ő majd abban fog tornázni és megéri beruházni rá, mert márkás és jó és évekig vele lesz majd. 1 évet bírt ki, és úgy nézett ki, mintha a kutya szájából húzta volna ki, pedig nem sportolt aktívan. Érted ugye? Ezért nem tudok feltétlenül hinni a drágának sem. Tudom, hogy az a pár lakkom amim van, olcsó volt de pl leverne egy nagyobb márkát. Tény, hogy nem minden olcsó lakk jó, aláírom meg nincs is 100 féle színválaszték, de na. :)

      Hát igen egy 10-est otthagyni azért nem semmi, de azért gondolom egy jó darabig elég volt a beszerzett készlet. :D Legalább is nálam egy jó darabig elég lenne. :D
      És megint egy regény. :D De örülök, hogy értékelted a kommentem. :)

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Teljes mértékben egyet kell értsek Suzie kommentjével. Nem akarok vitát nyitni, nem ez a célom, de ha nem vagy körömlakkimádó, akkor sosem fogod megérteni, hogy miért költünk rá ennyi pénzt. Mindenkinek más a hobbija, az érdeklődési köre és van, hogy annyit áldoz rá ami másnak megdöbbentő és érhetetlen. Így vagyok én a gyertyákkal többek között. Minek kell egyáltalán illatosított gyertyákat használni? Ki képes kiadni több ezer forintot egy gyertyáért és miért? Ésatöbbi. Más a körömlakkokkal van így és merülnek fel benne ehhez hasonló kérdések.
      Azt viszont nagyon megcáfolom, hogy pl. a PP esetében a márkát fizetem meg. A márkát és a MINŐSÉGET fizetem meg. Nem lehet összehasonlítani semmilyen körömlakkal. A drogériás körömlakkok többsége egy sémára készül. 50 alapszín (vagy annyi se) váltogatja egymást márkánként. Néha akad 1-2 gyöngyszem, de az se váltja meg a körömlakkos világot. Aki kipróbál egy PP-t utána soha többé nem akar mást. Nekem ez a hobbim és lehetőleg a leendő munkám is (épp most csinálom a kézápoló-műkörömépítő tanfolyamot), szóval van itthon egy tonna körmözéshez szükséges kellék és kiegészítő, ezért úton-útfélen belebotlok valamibe, de ez nem baj, mert imádom. Nagyon drága hobbi (vagy szakma), hatalmas elhivatottság és imádat kell hozzá. Aki megelégszik azzal (a nők többsége), hogy van otthon mondjuk 5 alapszíne és azzal festegeti a körmeit amikor épp eszébe jut, akkor tegye azt. De egy Essence, She, Maybelline, Astor, Loreal, Lovely, Catrice AKÁRMILYEN drogériás körömlakkot egyszerűen nem szabad összehasonlítani egy PP, Zoya, ILNP, Dance Legend vagy bármilyen indie lakkal, mert nonszensz. Mintha a zsiráfot akarnám összehasonlítani a polippal kb. Habár én nem lakkozom át naponta a körmeim. Átlag a 3. napon szoktam, de az se tragédia, ha fent van 5-6-7 napot. Megjegyzem én nagyon szerencsés vagyok ilyen téren, mert a leggagyibb lakk is simán kibírja 5 napig (minimális körömvégi kopással) a körmeimen. Azért meg senki ne érezze magát rosszul, mert 3500 forintot (vagy többet) költ egy üveg körömlakkra. Ehhez szerelem kell... :)

      Törlés
    5. Igen írtam hogy értem, de én nem rád vagy bármilyen félig hobby félig szakma emberre gondoltam, de tény hogy sok helyen ezt látom. És nem nem akartam én se vitát meg semmi, szimplán vélemény. Értem hogy az a lakk egy félisten, és én is imádom a körömlakkokat, imádok pingálgatni, sőt terveztem és mai napig ki akarom tanulni a műkörmös szakmát, csak hát a pénz. :) Lehet akkora a szerelem, hogy nincs az a pénz amit ki ne fizetne valaki.... de akinek nincs, vagy nincs annyi hogy arra is költsön... annak csak plátói lesz a szerelem. Vagy lesz szerelem, csak mondjuk nem eszik pár napig. :D De mindegy is, én értem amit ti mondtok, azt nem tudom hogy ti értitek e amit én mondok. De lehet hogy meg kellene tanulnom, nem törödni azzal, hogy valaki megért e engem vagy sem. :D A bloggerina társtól elnézést kérek, amiért vitát szítottam. :)

      Törlés
    6. Szerintem nincs itt semmi gond, ez nem értelmetlen vita volt, hanem egy tök jó párbeszéd, próbáljuk megismerni a másik szempontjait. Abban viszont vivienne-nek igaza van, hogy a drogériás márkák fantázia nélküli kollekcióik miatt sem tudnak minket már izgalomba hozni. Persze, ezt lehet egy ügyes, nail artban jártas lányként orvosolni, ott van pl Glitterfinger Lexa, aki varázslatos dolgokat művel, és nem a legdrágább lakkokkal; én is csak ámulok azon, hogy mennyire ügyes.
      Az a vonal, amit én a lakkozásban művelek az, amiről a blog is szól: kevés idő mellett,ha igényesen, és nem tucatszerűen szeretném,hogy a körmeim kinézzenek, akkor nail artra fordított órák helyett egy különlegesebb finishű, de nagyon jó minőségű lakkal tudom díszíteni a körmeimet.
      A műkörmözést, meg a lakkozást, nail artot meg pls, ne keverjük össze. Az egyik a természetesből csinál valami nagyon szépet, díszíti azt, a másik pedig a szép, saját köröm hiányát pótolja műanyaggal, és sokszor nem díszíti, hanem a mű hatást hangsúlyozza. Nem véletlen az,hogy a nemzetközi bloggerszcéna előbb-utóbb mindig kiveti magából azokat a bloggereket, akik műkörömre swatcholnak, abból az okból, hogy a lakk sosem fog úgy kinézni, olyan tulajdonságokat mutatni a műkörmön, mint a sajáton, és ezt végre a magyar bloggerek is kezdik felfogni...

      Törlés
    7. Dehogy, nem volt ez semmiféle vita, csupán kinyilvánítottad a véleményed amire reagáltam/reagáltunk. :) Mindig jó egy másik szemszögből is megtekinteni a dolgok miértjét vagy mivoltját.
      Az meg szerintem egyértelmű, hogy nem a létszükségleti dolgok helyett veszek körömlakkokat. Ha azok el vannak intézve és belefér, akkor jöhet. Ha nem, attól még nem fogok a kardomba dőlni, mivel nem vagyunk gazdagok és közel se állunk hozzá. :)

      A műkörmös szakma említésével nem az volt a célom, hogy egy kalap alá vegyem a két dolgot, csupán megemlítettem, hogy az is az életem része.
      Megjegyzem életembe nem volt semmilyen műkörmöm soha, a saját körmeimre lakkozok, díszítek és osztom meg ezeket a képeket Instagramon. Ettől függetlenül mégis vonzott a dolog, hogy másoknak szívesen alkotnék. Nem csak a nail artot tartom művészetnek, hanem a műkörömépítést is. (Az meg, hogy az utóbbiból meg lehet élni ha okosan és ügyesen csinálja az ember egy jó adag szerencsével, öröm az ürömben.) :)

      Törlés
    8. Persze valamilyen szinten már engem sem hoznak lázba a drogériás sminkek, de tudom hogy kell egy határ. Mint ahogy írtam a példában is... De vegyük azt a szituációt, hogy megszorultok és nem telik rá... megveszítek a lakkokat ha törik ha szakad, mert a drogériás már nem elég a ti szemeteknek (mert szakértőbb értem :D nem gúnyolódom :D), vagy lemondtok róla és inkább a pár napi koszt mellett döntötök? :) Szóval én teljesen megértem, hogy nektek ez hobby és imádjátok. :) Én például most egy jobb fényképezőgépre gyűjtők, amit sokan tudom hogy nem értenek, hisz ott van a mobilom azzal is lehet fotózni, csak nem úgy ahogy én szeretném. :D Ez meg akkor az én Szerelmem, ha így kell felfogni a dolgokat. :D De amúgy jó itt beszélgetni. :)

      Törlés
    9. Más nevében nem nyilatkozhatok,de én pl folyamatosan adom el azokat a lakkjaimat,amit megunok,vagy nem nőtt teljesen a szívemhez.Szóval nem áll ám egymillió forint lakkokban a polcon ;)

      Törlés
    10. 1 millió lakkokban a polcon... ez tetszik. :D De ha elérnéd, akkor szólj és veszek egy símaszkot és meglátogatlak. :D :3

      Törlés
    11. Nincs szó semmiféle éhezésről! :D Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy nincs pénz kajára, de azért én veszek egy drága körömlakkot az utolsó forintokból. Nem őrültem meg, a józan eszem megvan! :D Nagyon sok PP lakk nem tetszik (nyilván azt nem veszem meg), ami pedig tetszik a swatchok alapján, de élőben csalódás azt eladom. Ilyen volt a Shocked például. Krémmánián eladtam és ennyi, nem vágtam magamon eret. Nem személyesen vásárolok, nem Pesten lakok, a webshopból rendelni van lehetőségem, szóval ez az opció is benne van.
      Esetemben nem arra kell gondolni, hogy heti vagy napi szinten vásárolok indie lakkokat. Az életben nem lesz annyi pénzem, mint ahány lakkot meg tudnék venni. Ma szerelmes lettem a Zoya Tiana újdonságába. Nincs rá keret, szóval marad ott ahol van. Ha jövő hónapban vagy azután megengedhetem, akkor jöhet. Most a tanfolyam a lényeg és a fő pénznyelő. :) Megjegyzem nem nézem le azokat, akik drogériás lakkokat használnak, nehogy félreértés legyen. Fedőlakkban a drogériás Astor Quick Dry-t használom, mert az vált be és fedőlakkra nem költök annyit, mint "színesre". A Müllerszombaton bedobtam mellé egy Essence menta színű thermot, ma felkentem és azzal szórakozok, ahogy kézmosásnál váltogatja a színét... Ez az olcsó játék ugye! :D

      Törlés
    12. Gondoltam hogy nem percenként veszel egy lakkot, csak nálam az a mondatod, amiben azt mondtad hogy ne bánjam hogy annyit adok ki érte, nem tudom talán sok volt. Mármint van aki arra gondolna, mint amire én, hogy akkor most ne egyek. :D Érted :D Mert sajna olyanokat is ismerek, hogy nincs pénze, csak annyi hogy vissza tudjon mászni az adott városba a fősuli miatt, de azt is elkölti inkább ékszerre például ha már az egyik ismerősömet vettem példának. :) Lehet hogy az ő és pár hasonló ismerős és blogos ember viselkedése miatt éreztem erősebbnek azt a mondatodat. :)

      Törlés
    13. Nekem pp-ből a Starry Night, Shy Violet volt csalódás (ahhoz meg túl drágák,hogy sheer tintsnek tartsam őket), a Shocked-ot is próbáltam eladni, de végül nem ment el, nyáron majd biztos megint szeretni fogom.
      Nálam sem az van,hogy a gyereknek nem veszek inkább cipőt,mert anyuci "ellakkozta", de pl nem költök már a huszadik földszínű bobbi brown palettára, mint régen, hanem lakkokat veszek, és pörgetem a készletet :) (van egy tök jó kis facebook csoport, a "körömlakk cserebere, adás-vétel" ott elég jól el lehet passzolni a nívósabb lakkokat, mert hasonló rajongók a tagok.

      Törlés
    14. Vivianna, rálestem a blogodra és válaszoltam is, szóval remélem, hogy tisztázva vannak a félreértések, mert abszolút nem úgy értettem azt a mondatot. Én abszolút nem sminkelem magam, teljesen natúrba nyomom nap mint nap, szóval arra alapvetően nem kell költenem. Facebookom nincs, de rengetegszer hallottam már erről a körömlakkos csoportról és megöl a kíváncsiság. :D Az efféle költekezés (az ismerősödé) szimplán felelőtlenség. Vannak ilyen beállítottságú emberek és vannak akik a végletekig spórolnak. Szerintem egyik sem jó, itt is az arany középutat kell keresni. :)

      Törlés
    15. Kezd vicces lenni, mert visszaírtam a blogomon, hogy írtam itt hogy láttad e és eeeee :D De olyan vicces. :D És írtam ott, hogy remélem tudom segíteni a körömlakkra való gyűjtögetést a kis tippjeimmel, de akkor már drága bloggerina társamnak is felajánlom ezt a lehetőséget. :D Meg kb bárkinek aki látja et a szép regényt, amit írtunk. :D

      Törlés
  5. A Pink Sands nálam is nagy kedvenc, illetve a mandarin cranberry is nagyon kellemes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen,a Pink Sands annyira jól eltalált illat, hogy gyorsan be is gyújtom :)

      Törlés
  6. Vivianna, nincs mar YC tart az Extreme Digitalnal sajnos. Tavaly dec-ben meg tudtam venni, de most mar nincs.Legalabbis en most nem talaltam sajnos :(.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen látom. :) Azóta sajnos nem nézegettem ott, hisz tudtam, hogy jövök Pestre és vehetek az üzletben. :) De igen ez sajnálatos. :(

      Törlés