2014. október 9., csütörtök

Teszt: Nail Vinlys

Kis késéssel, de itt a beígért nail vinyls-os manikűr, amit a Bridgettel, és a CBL márka "Black Gold, Texas Tea" nevű lakkjával csináltam.

Edina volt olyan kedves, és aranyos, hogy a saját készletéből adott nekem kipróbálásra mindegyik, a Naillandben kapható sablonból, és ehhez a manikűrhöz a kis derékszögeket használtam, illetve az egyenes csíkokat.

Azóta kipróbáltam a világoskék chevron sablont is, és a tapasztalataim eléggé vegyesek.

Az egyenes csíkok, és a derékszögek is tökéletesen működtek előzetes tapogatás nélkül is, egyből fel lehetett őket helyezni a száraz lakkra, szépen rásimultak, és már kenhető is volt az alaptól etérő színű lakk. A lehúzással sem volt gond, szép, éles csíkok látszódtak, viszont jelentős szintkülönbség volt tapasztalható, amit csak kettő réteg Seche Vite tudott elsimítani.

A chevron ezzel ellentétben érezhetően jobban ragadt, és mind a kétszer megtapizott, mind a tapizás nélküli minta felszedte az alapszínt adó lakkot, így tönkretéve a manikűrt, és ennek követlezményeként magát a sablont is elpocsékoltam.

Chevronból nekem is van a kínai változatból, én a Bornpretty store-ból rendeltem, és ugyan ővatosan kell felszedni a sablont a mintáról, ügyelve arra, hogy az esetleges perforációs hiányosságok miatt ne szakadjon a minta, nem szedte fel az alapot (de tapiztam, kétszer!), és mivel nem is volt vastag, nem okozott olyan szintkülönbséget sem.

Mindent összegezve, a csíkok és derékszögek tekintetében teljesen elégedett vagyok velük, de a chevronnal még barátkoznom kell.


As promised,  here's the review of Nail Vinyls, even if a bit delayed :) I got them from Edina, who was kind enough to give me a few pieces of each shapes that are available at Nailland.
So far, I've tried the chevron, the stripes and the right angles, and frankly, I have mixed feelings.
I previously owned some of the Chinese chevron "tip guides" and I was prepared to tapping the stickly side of the stripes, so I have tried the nail vinyls both "tapped" and "untapped", despite them being famous for not needing any tapping.

The stripes and the right angles were wonderful, no tapping needed, sharp edges, easy removal, but the chevron ones tore up my base color coat pretty bad. Both tapped and untapped.

Compared to the Chinese version, Nail Vinyls are relatively thick, therefore, the level difference between the two colors on you nails will be bigger, so two coats of Seche Vite is needed for an even level.

However, I won't give up and will try to do manis with the chevron ones as well, so we can be best friends forever :)

The mani shown on the picture was been made with Bridget by piCture pOlish and Black Gold, Texas Tea by Colors By Llarowe.



 a sarkok élesek, a felkunkorodó lakk az én lassúságomnak köszönhető

 pucolás, és szintkitöltés előtt:






19 megjegyzés:

  1. Brutál jó rá a minta :) Szép manikűr, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Persze megkaptam azóta, hogy horogkereszt volt a gyűrűsujjamon... :-/

      Törlés
    2. Eh -.-" pedig egyáltalán nem néz ki annak.

      Törlés
  2. Nagyon jól ki lett találva ez a minta. :) Nekem nagyon tetszik, a Nail Vinyls nagyon szép egyeneseket ad. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem valami jót csinálni, és olyat,amit nem láttam a pp blogfesten, de ahogy fentebb is írtam, be is szólt valaki,hogy horogkereszt mintájú a manikűr :-(

      Törlés
  3. Jajj, Bridget még mindig a legszebb. *_* Örülök, hogy bevált a nail vinylok többsége. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És azóta a szürke chevron is! A kék nem tudom miért mondott csődöt.

      Törlés
  4. De csodálatos! Bárcsak nekem is lennének ilyen körömdíszítő csíkjaim, úgy kipróbálnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sima "striping tape"- el is szép manikat lehet csinálni, olyanod sincs?

      Törlés
  5. Mindig is tetszettek az ilyan diszítő csíkokkal készített manikűrök. Annyit megkérdezhetek, hogy amikor a leragasztott körmödet lekened utána rögtön le kell szedni a csíkokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egyből le kell szedni a csíkokat, mert ahogy szárad a lakk, nyúlós lesz, és akkor nem lesznek szép élesek a határvonalak.

      Törlés
  6. Ez a Bridget szinte hívogat. :D Nagyon tetszenek a nail vinyls-ek, de az árukat eléggé sokallom, addig is várom az ebay-es testvérét, remélem, használható lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ebayesek is jók, sőt, van olyan, amiben jobbak, de ez a derékszögű Nail Vinyl szuper minőségű.

      Törlés
  7. Én is kipróbálhattam a PP blogger fest keretén belül, nem rossz, de annyi pénzért amennyiért a Nailland árulja nem éri meg. Ráadásul az enyémek ragasztót hagytak a körmömön...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, rettenetesen drága, én már gondolkodtam azon, hogy rendeljek a weboldalukról. A "lazább" chevron jó minőségű volt, de volt olyan, ami feltépte a lakkot, sőt volt olyan is, ami egyszerűen szétmálott a körmömön a rákent lakk hatására.

      Törlés
  8. Ez állati jó ötlet. Használtam már hasonlóból sima egyenes, C illetve V alakú sablont, de ezek szerint mellőztem minden kreativitást. Ez a sok derékszöges geometrikus minta nagyon szuper lett. Bár most nincs több sablonom, de annyira tetszik, hogy szerintem megpróbálom celluxszal :D Ja és a nevemet fémjelző lakk (Bridget) pedig csodálatos még mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerűen annyira drága, hogy minden kis darabját hasznosítani akartam :) Csak a "horogkereszt" beszólást tudtam volna nélkülözni...

      Törlés
  9. Most meghoztad a kedvem ehhez a díszítési módhoz, nagyon szép lett a mani! Azt hiszem, a következő adag E-bayes rendelésbe be fog csúszni egy ilyen mintaív is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt jól teszed, meglepően jó minőségűek azok a sablonok!

      Törlés