2014. május 22., csütörtök

Dance Legend: Morning Dew + Pet'la Wishes 1.0

Sziasztok!

A mai manikűr főszereplő lakkja életem első Dance Legend csalódása, amely a tőle elvárt finish teljes hiányából adódik.
Adott egy nagyon gyatra fedésű, de annál szebb kék crelly alap, amiben Anna Gorelova swatchai alapján számos arany pelyhet kevertek, a Picture Polish Whimsy mintájára.
Na itt meg is állnék, mert egyre több kollekciónál érzem azt a fent említett bloggerina esetében, hogy a körmökről készült képeken az utómunka mennyisége olyan hatalmas, hogy egy-egy swatch már-már úgy néz ki, mintha a lakk a körömre csak montírozva lenne.

A lakk: a csalódást a fedésen kívül a pelyhek mennyisége és láthatatlansága okozta: hiába kapom az elmúlt 3 napban a bóbokat a lakk színe miatt, SENKI nem vágja,hogy pelyhek vannak benne, mindenki egytől egyig esküszik rá, hogy sima babakék krém finishű lakkot viselek. (és nem mentazöldet, mint A.G. swatchain)
A tartósság a sok réteg ellenére meglepő, egy ilyen vastagságú OPI páncél rólam már egy nap után szokott lepattogni, a DL még csak egy apró helyen pattant meg egy körömmel kinyitott konzervnek hála.
A gyűrűsujjamat nagy csalódottságomban jól összenyomdáztam, melyhez a Barry M márka instant nail effects foil silver lakkját használtam. A nyomdázásra fedőlakknak a Glisten&Glow HK Girl fedőlakkot kentem, mivel egy magyar blogger erről szóló bejegyzésben azt olvastam, hogy ez a lakk nem keni el a nyomdázást. ELKENI. Pedig kövér cseppet, alig hozzáérintve kentem fel, de még így is.

Az új Pet'la lemez az ismert szuper minőség, talán még picivel mélyebb is az első generációsoknál, így jól le lehet húzni a felesleges lakkot, és szépen kijönnek a minták. A bénázásom oka ezúttal a vadiúj szilikonos pecsét volt, egyszerűen nem szoktam hozzá, és elkentem vele pár helyen az ezüst lakkot, remélem ezt elnézitek nekem (a hétvégi nyomdalázban acetonnal szétszárított bőröm mellett). A mintákat pedig I-MÁ-DOM <3

A felhasznált lakkok és eszközök beszerzési helyei:
Dance Legend lakk
Barry M lakk
Pet'la lemez
nyomdázó


Következzenek a képek:


























6 megjegyzés:

  1. Csodás ez a lemez *.* Kár, hogy nem jöttek ki ebben a lakkban a pelyhek, nem próbáltad meg a madlen-módszerrel, hogy körömlakklemosós vattakoronggal finoman áttörlöd? Egy próbát esetleg megér.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. megpróbáltam,de a crelly alap annyira gyengén fed,hogy csak valami hasonló színű alaplakk felett lehet ezt a technikát használni
      ami viszont gáz még ebben a lakkban,hogy az első rétegbem lévő pelyhek kb belekötnek a körömbe (matt nail envyt használok alapnak) és még fóliás lemosás esetén is marad a körmön pár pehely,amit csak bufferrel lehet leszedni

      Törlés
  2. A lemez tetszik, de a lakk nagy csalódás nekem is! Majdnem én is megrendeltem, de a posztot olvasva másik lakk mellett döntöttem. A Milky Way lett a kiválasztott és nem bántam meg! Ezúton is köszi, megmentettél egy rossz vételtől. :) Jó tudni, hogy az Anna Gorelova-féle swatchok után ne menjen az ember lánya.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A.G. swatchai nagyon műanyagok. Örülök neki, hogy talált a márka egy bloggert, akivel el tud adni mindent, de amikor ekkora pénzekről van szó, inkább alaposan utána fogok nézni, hogy milyen is valójában az, amit megrendelek. Ettől függetlenül szép ez a szín, csak a pelyhek sehol nem láthatóak.

      Törlés
  3. Ez a másik kedvencem. Nagyon rámegyek az elegánsakra...:D Kell nekem is egy barokkos nyomdalemez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! És illene is Hozzád egy ilyen jellegű minta.

      Törlés