2015. január 27., kedd

Összehasonlítás: chevron matricák

Sziasztok!

Ma egy képekkel az átlagon felül telepakolt, és remélhetőleg hasznos bejegyzés következik.

Összehasonlítottam az ebay-en/bornpretty store-on kapható papírból készült chevron sablonokat, két műanyagból készült öntapadós sablonnal: a nálunk a Nailland Hungaryn keresztül válogatáscsomagban megvásárolható NailVinyls-ot, valamint egy, számomra új márka, a Twinkled T termékét.

Kezdjük az árakkal:

A legolcsóbb természetesen a bornpretty store terméke, egy csomag 1.58$. A csomagban 36 szalagot számoltam össze, így darabja 0,044 dollárra jön ki.
A nail vinylsnál ha a 100 darabot tartalmazó ívet vásárolja az ember, akkor az 5$-os ár, amelyért egy ívet megvásárolunk, 0,05 dolláros árat ad.
Twinkled T-ék ugyanezekkel a számokkal, és árakkal dolgoznak, tehát itt ha csak az ár számít, a két amerikai webshop között kell dönteni.

A nail vinyls legolcsóbb postázási opciója sima, nem ajánlott borítékos (de saját márkás, chevron mintás!) feladással, emlékeim szerint fél dollár, míg a twinkled t esetében 2 dollár, de ajánlott küldemény a legolcsóbb opció, bélelt borítékban.

Anyagok:
ebay/bornpretty: papír ;
nail vinyls: matt műanyag;
twinkled t: fényes,ujjlenyomatokat gyűjtő műanyag

Ragadás:

bornpretty: nagyon ragadós, érdemes felhelyezés előtt tapogatni;
nail vinyls: elvileg nem kéne tapogatni, gyakorlatban húzta már le nekem az alapszínt tapogatás nélkül, de használható tapogatás nélkül is;
twinkled t: ez ugyanannyira ragad, mint a nail vinyls, de a két műanyagból készültet javaslom kézfejre kikészíteni, és onnan levenni, ennyi tapogatás pont elég nekik

Élek és szögek:

a leginkább lekerekítet az ebayes, ezzel nem lehet mérnöki pontosságú cikkcakk mintákat készíteni;
a nail vinyls halálpontos, éles, viszont vastag anyagból van, itt számolni kell azzal is, hogy jelentős szintkülönbségek lesznek a két szín között;
twinkled t: első ránézésre furcsán ívelt az egész, de a kész manikűr pontos, éles, tehát szép manikűr készíthető vele is

Mindhárom matrica esetében igaz az, hogy jól rá kell simítani a köröm felületére, különben befolyik alá a lakk, és egy maszatos formát kapunk (erről is lesz fotó)

Ítélet:

Az ebayes csak elsőre tűnik olcsó megoldásnak, hiszen 4.4$-ra jön ki 100 darab, és ugyan ingyenes a postázás, de soha nem fogunk tudni olyan szép, és jó minőségű mintát készíteni vele, mint a profikkal. Ráadásul a papír szakad is, előfordult már,hogy nem bírtam leszedni, elszakadt a minta. Az öntapadós matrica leszedésekor látszik,hogy nem jó a perforáció sem, össze vanntak tapadva a csíkok, tehát még ezzel is szenvedni kell. Nem ajánlott.

NailVinlys: tökéletes. Könnyű vele dolgozni, Szétszedni, leszedni, beszerezni, és gyönyörű a vele készített manikűr. Az abszolút nyertes ez a chevron minta.

Twinkled t: Az elsőre furának tűnő csíkok szintén fantasztikusak. A tőlük rendelés mellett az szól, hogy van néhány nagyon egyedi mintájuk, mint, pl a Swirl, amik nagyon szépen mutatnak, másrészt ezek a legszélesebb csíkok, így kettévágva akár egy csík is elég lehet egy körömre. Nekik van ráadásul egy olyan chevron sablonjuk is, amivel nem kell azzal szórakozni, hogy párhuzamos-e a minta: a kész sablont körömre ragasztva rendkívül gyorsan juthatunk szép eredményhez.

Hey!

Today's post if a pic heavy, but hopefully useful post.

I compared the chevron templates of three brands/sellers: 1:ebay / bornpretty store -made of paper , and two plastic self-adhesive templates: NailVinyls, which has been available in a variety pack at Nailland Hungary, plus a new to me brand, Twinkled T.

Let's start with the prices:

The cheapest of course id the Chinese from bornpretty store, $ 1.58 a pack. The package contains 36 stripes,  so it comes out to $ 0,044 per piece.
The nail vinyls sheet containing 100 units, with its price of $ 5, a piece is exactly $ 0.05.
Twinkled T-they offer the same prices, so the difference between the two US webshops is in the P&P.
The nail vinyls cheapest postage option is a plain, but chevron printed envelope, no tracking, not registered, around 50 cents. Twinkled T was $ 2, but it's registered mail with a padded envelope.

materials:
ebay / bornpretty: paper;
Nail vinyls: matte vinyl;
Twinkled T: shiny vinyl, collecting fingerprints

tackiness:

bornpretty: tap before using, IS very sticky;
Nail vinyls: tapping is not very necessary, but I suggest putting the necessary stripes onto your hand, that is the right amount of touching they need. When I used it straight off the paper, it did take off my base coat.
Twinkled T is: sticky just as mush as the Nail Vinyls are, so see the instructions above

Edges and angles:

The lease sharp edges are one the Chinese stripes, these may not be accurate for foolproof zigzag patterns;
Nail the vinyls are deadly accurate, sharp, however, the extra thickness of the vinyl must be taken into account. Extra coat of self leveling top coat is needed, otherwise the level difference between the two colors will be significant;
Twinkled T: at first glance, these are oddly curved, but the finished manicure looks precise, sharp, so it also perfect for a nice manicure

In case of all three stickers one thing is important: they should be smoothed onto the nail surface, otherwise the lacquer will flow under and the result is a smeared ugly mani.

Final verdict:

While at first glance, the Chinese just seems like a cheap option, it comes to $ 04.4 for 100 pieces, and while it usually comes with free shipping, you will never be able to achieve that high quality, pro-looking mani, you imagined for yourself. In addition, at removal, the paper can be easily torn, which makes the removal even harder. Upon removing the sticker from the paper,  they seem to be not cut correctly, the stripes remain attached. Not recommended.

NailVinlys: perfect. Easy to work with, to put on, to remove, to purchase and your beautiful manicure is guaranteed. The absolute winner is this brand.

Twinkled is: This brand is also fantastic, despite the cuts looking odd at first glance. Minus point was the shiny surface with the fingerprints, but their wide selection of interesting patterns is a plus. Moreover, they have chevron stencils as well, so it's a quicker way to get the same result!



És most következzenek a képek /Here come the photos

 a twinkled t közepes chevronja
 a twinkled t chevron sablonja
 a twinkled t "skinny" chevronja
 az ebayes/bornprettys chevron
 nail vinyls közepes (kék) és mini (lila)
 nail vinyls közepes közelebbről
 nail vinlys és twinkled t mini chevron egymás mellett
 twinkled t chevron sablon /stencils
 a twinkled t közepes chevronja /midi
 a nail vinyls közepes chevronja /midi
 az ebayes/bornprettys
 a három versenyző együtt / all three contestants
 ebayes "villám" /lightning bolt
 twinked t villám/ lightning bolt
 nail vinyls "starburst"
 twinkled t félkör (half moon)
 twinkled t cyclone
twinkled t swirl
 nail vinyls derékszögek (right angles)


 próbálom szétszedni a kínait / trying to take the Chinese stickers off

 twinkled t könnyedén lejön/ this one came off easily

 naily vinlys: elég kemény és vastag / quite thick and stiff
 nehéz a körömre simítani / hard to smoothe onto the nail
 kínai: nincsenek éles határok és szögek /Chinese: no sharp edges and angles
  kínai: nincsenek éles határok és szögek /Chinese: no sharp edges and angles
  kínai: nincsenek éles határok és szögek /Chinese: no sharp edges and angles
 twinkled t: éles vonalak, de jól rá kell nyomni, különben befolyik a lakk / the sticker sneed to be smoothed onto the nail, otherwise the lacquer flows underneath

 nail vinyls: tökéletes végeredmény/ perfect result

 bornpretty->twinkled t -> nail vinyls
 bornpretty
 twinkled t 
 nail vinyls

  bornpretty
  bornpretty
egy réteges / a one coater














 maszatos /messy






4 megjegyzés:

  1. Köszi az összehasonlítást! Engem a Twinkled T győzött meg, jobban tetszenek az egyéb mintáik, a Reina, a Cyclon, a swirl és EKG minta, szóval én onnan fogok majd rendelni! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem nem fogsz csalódni Te sem, nagyon jó minőségűek!

      Törlés
  2. Hát igen, egyértelműen látszik, melyik a szebb, de te jó ég, mennyi sablon :D
    Szerencsére ez a mánia még nem fertőzött meg, pedig igen szép dolgokat lehet vele csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor valami gyorsat, de látványosat kell alkotni, akkor ezek a matricák a legjobbak (persze a leggyorsabb a sima alapszínre feltett vizes matricák, de azt nem tartom nail artnak)

      Törlés