2014. november 4., kedd

Essie - Merino Cool

Sziasztok megint!

A tegnapi, kevésbé ízlésesen eltalált mani után következzen egy másik, szerintem jobban sikerült darab.
Igazából a sok holo, multikróm és holo palyhes lakk után egy egyszerű, problémamentes krém finishű lakkal akartam festeni, és ehhez a Merino Cool jó választásnak bizonyult.
Ugyan kell az a három réteg (az essie lakkok mind hihetetlenül folyósak az új, széles ecsettel, ami túl sok lakkot vesz fel, ezért jól le kell húzni, és vékony rétegben kell dolgozni), de ez a szürke-lila-barna közti átmenetet képező "mauve" szín az egyik kedvencem.
Nyomdázáshoz meg csodás alap, szinte bármi jól tud rajta mutatni.

Az üvegben látható csúnyaság (mintha szétesett volna a lakk) nem jelentkezett a körmeimen, és ezt örömmel nyugtáztam.
Nyomdáztam is rá végül - ennyire nem bírok a csillogástól elszakadni - méghozzá az Orly fóliahatású rose gold színű lakjával, a rage-el.
A nyomdázáshoz használt lemez bolti forgalomban nem kapható, egy ismeretlen tesztlemez volt, amit egy barátnőmtől kaptam ;)

Hello again!

After the previous, not so pretty manicure - I admit, Douceur was not a good idea - I'm back with a simpler, better one.
After all the sparkling, I needed something simple, a creme finish. I picked Merino Cool by Essie, because this purple to grey to brown mauve color is just perfect.
Although I did need 3 coats (I just don't like the new kind of brush essie uses. It's to owide and picks up too much lacquer)
It's classy, and is a nice canvas for almost every color to stamp with. Which I did, using Orly's rose gold colored Rage.
The image plate I used cannot be bought, it was a test plate I got from a friend of mine.







17 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem az ilyen árnyalatokat, szerintem a készletemben a Kiko 320-as lehet ehhez a lakkhoz hasonló. Meg is hoztad a kedvem hozzá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, a 320-as Kiko mintha hasonlítana. De a mai IG-on látott CG mani is csodaszép lett, és az is ez a színvilág ;)

      Törlés
  2. Jaj de szép ez az árnyalat *_* És a nyomdázás is!! Nem is írok többet most ^^

    VálaszTörlés
  3. nagyon szép ez a szín.És valóban,az essie lakkok többsége 3 réteges :(
    nyomdázva tökéletes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági, te próbáltál már _velük_ nyomdázni? Úgy milyenek?

      Törlés
  4. Imáááádom ezt a mauve árnyalatot és jelentem, ma is új szót tanultam! :D Öröm ide járni nem csak a szememnek, az elmémnek is! ;) :D
    Sohasenem volt még Kiko lakkom, szóval a rá vonatkozó információkat picit el is engedtem a fülem mellett, de azért persze még vágyom rá! ;) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. muhaha, essie lakkom SINCS. :D (most döbbentem rá, h bakker, ez egy Essie lakk és nem Kiko). zombi voltam vagy zombi az este?! :P

      Törlés
    2. Bezombultál estére :) Essie-t egyébként lehet kapni két helyen is: a belgrád rakpart-irányu utca sarkánál van egy körmös üzlet, de ott régi, borzalmas állapotokban lévő lakkok vannak, illetve az Oscar Hair&Beauty szalon árul még ebből a márkából.

      Törlés
    3. és a Belgrád rakpartiról még tudok is! :D
      vicces volt, mert amint ezt megnéztem és kommenteltem, 15 perccel később a kanadában élő barátnőm épp egy ugyanilyen mauve árnyalatú rimmel lakkot posztolt a közös fb-os üzenőfalunkra, h "lányok, ma este ezt kentem fel". én meg azonnal villantottam friss tudásom és jól be is linkeltelek. :D mi persze leugyanolyanoztuk, de Ti biztos szembetűnő különbséget is látnátok benne. :P (tudom, h nem, mert ez egy színvilág jelleg neve, csak vicceltem)

      Törlés
    4. Cuki vagy, köszi, hogy terjeszted a hírem :)

      Törlés
  5. A körömforma és a nyomdázás nagyon tetszik, de ez a szín nem az én ízlésem. Jó lenne már venni egy Essie lakkot, de nincs a közelben, ahol kapható lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csak Budapesten lehet, és ott is két helyen kapni, elég limitált választékban. Fentebb egy kommentben leírtam, hogy hol.

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Köszi, én nagyon megszerettem, pedig olyan kis egyszerűen tűnt az üvegben.

      Törlés
  7. Gyönyörű ez a lakk és a nyomdázás is nagyon tetszik!!! *-* *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy tetszik, köszi szépen a bókot!

      Törlés